Caroline Morey gjorde sig offentlig i vinvärden med 2014 som första officiella årgång, dock har hon varit omgiven av vinmakning sedan barnsben som dotter till Jean Marc-Morey och idag fru till en av Bourgognes högst ansedda vinmakare Pierre Yves Colin-Morey. Startskottet komma att bli i samband med att hennes far sakta men säkert började trappa ner och delade upp ägorna bland sina barn (Carolin och hennes två bröder). Med erfarenhet av att arbeta med sin far och på senare år sin man Pierre Yves råder det inget tvivel om att där finns en stor kunskap och fantastisk känsla för att producera viner av högsta kvalitet. Tillverkningen sker i Chassagen-Montrachet där majoriteten av vingårdarna ligger belägna, vinifiering och lagring sker under samma tak och i ett nära samarbete med mellan de båda. Verksamheten startade med 2,5 ha men har sakta vuxit till 7,5ha med åren och allt efter som Jean Marc Morey lämnat ifrån sig fler vingårdar. 

Caroline producerar både röda och vita viner och uppdelningen är ca 50/50. De röda vinerna visat på stor finesse och elegans med läcker transparent röd frukt och stor aromatik. Inget givet recept på att göra vinerna finns här utan tillvägagångssättet varierar beroende på årgång och på fruktens egenskaper, dock är Caroline inte främmande för att jäsa med hela klassar för att på så vis få lite mer astringens och struktur i sina röda viner, men återigen är det årgången som styr över andelen whole bunch. Här arbetar man med burgundiska 228l fat och även 350l och andelen nya fat är max 30%. Caroline Moreys vitt viner tillhör idag nårga av Bourgognes absolut finaste och präglas av fantastisk mineralisk karaktär med fin balans mellan frukt och syra, vinerna är slaka med god koncentration och tillverkade med hög precision.

climatwines caroline morey


climat wines

Med Terroir i fokus och med visionen att kunna dela med oss av viner som ger uttryck för just sin specifika plats, klimat och kultur, detta är Climat Wines.

Telefon

Benjamin Hill: +46 739 48 05 66
Avelino Montes: +46 768 67 43 70

Connect

20 år eller äldre?

För att besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.