David Reynaud

Crozes-Hermitage

David Reynaud är vinmakaen och den ledande personen bakom Domaine Les Bruyères i Crozes-Hermitage. Egedomen etablerades 2003 men det vitikuturella arbetet sträcker sig tillbaka till 1955 då hans farfar George Reynaud planterade dom  första vinstockarna i norra rhondalen. På den tiden och fram till början på 2000-talet såldes druvorna vidare till lokala kopperativ. Det var vid den tidpunkten som David kom in i bilden och startade det organiska arbetet i vingårdarna som 2003 ledde till eko-certifiering och 2005 till Biodynamisk-certifiering. Man tillämpar inga kemiska bekämpningsmedel och inte heller några till satser i vinerna med undantag för en liten mängd svavel vid buteljering även om somliga viner är helt fria från det. David Reynaude har som vision att producera transparenta viner som ger tydlig känsla för sin terroir och druvkarakteristik. Där av den restrektiva användningen av fat med andra ord aldrig ny och stor del av cuvèerna delas upp på fat, betongkar och ägg.

Egendomen består av 14,5 hektar beläget Crozes-Hermitag och 5,5 hektar beläget i kringliggande appelationer så som Cornas, Saint-Joseph och några mindre byar vars viner klassas som Vin de Pays. Vinrankorna har en snittålder på 20-50 år och består till 90%  av Syrah men även Viognier, Marssane och Roussan odlas här. David Reynaud gör fyra olika Crozes-Hermitage Rouge viner även om ett av dem är klassat som Vin de Pays. Cuvéerna beror på rakornas ålder och läge men också vinifieringen varierar beroende av fruktens kvalitet och förmåga att hantera fat och utveckling. Den genomsnittliga avkastningen ligger på 35 hl/ha.

 

987776


David Reynaud Syrah Les Monestiers IGP

David Reynauds instegs vin gör uteslutande på Syrah och på vinstockar som nått 15 år. Vingårdarna ligger kring byn Valance i norra rhone där markprofilen domineras av lera och kalksten och samtliga hanteras enligt biodynamiska principer. Skörd utförs för hand och den första selekteringen utför i vingården för att sedan ytterligare gå igenom en på sorteringsbord innan druvorna pressas. Allt avstjälkas innan jäsning som sedan sker på cementkar under 28-30 dager innan man separera druvskal och must. Därefter mognar vinet ytterligare i ca 8 månader innan det buteljeras.


David Reynaud Crozes-Hermitage Beaumont

Namnet Beaumont refererar till till byn Beaumont-Monteux där egendomen ligger och druvorna utvinns ifrån, så med andra ord från Crozes-Hermitage och nedanför Hermitage sluttning. Vinrankornas ålder varierar mellan 15-20 år och uteslutande Syrah skördas. Här består markprofilen av lera och alluvial toppjord och riklig mängd på väldränerad    kalksten desto längre rötterna rotar sig. All frukt selekteras två gånger, i vingården och inför pressning. Druvorna skördas givetvis för hand i små korgar för att behålla frukten intakt och avkastningen ligger på 35hl/ha . Skalmarcerering och jäsning sker över 30 dagar vid låg temperatur för att på så vis bibehålla primär aromatik och fräschör. Lagring sker där efter på cementkar över loppet av 9 månader.


David Reynaud Entre Ciele et Terre 

Entre Ciele et Terre klassas av olika anledningar som ett Vin du France men kommer uteslutande från Crozes-Hermitag och från vingården Le Croix som ligger intill egendomen. Här plockas bara Syrah druvor från dom bästa vinrankorna som nått en ålder 50 år och vinet produceras bara när förhållandena är som bäst. Skördeutaget är lågt delvis på grund av rakornas ålder men också för att man kraftigt beskär dom för att koncentrera näring till dom få klasarna som växer. Detta tillhör David Reynaude och egendomens topp viner och selektionen av frukten är rigorös för att uppnå optimal kvalitet och avkastningen brukar ligga på 25hl/ha men kan variera beroende på årgång. Jäsningen sker till skillnad fån dom andra vinerna på öppna Demi muid fat och inte på cementkar. Efter Marceration och alkohol-jäsning för man vinet över på 1600 liters cementägg för att lagras i 24 månader. Den svär formade behållaren ger vinet möjligheten att rotera och på så vis få mer kontakt med jästfällning och mer komplexitet. precis som i samtliga av David´s viner så låter man gravitationen gör sitt och inga viner filtreras för buteljering. I detta fallet sker det utan någon tillsats av svavel.       

climat wines

Med Terroir i fokus och med visionen att kunna dela med oss av viner som ger uttryck för just sin specifika plats, klimat och kultur, detta är Climat Wines.

Telefon

Benjamin Hill: +46 739 48 05 66
Avelino Montes: +46 768 67 43 70

Connect

20 år eller äldre?

För att besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.