.

.

.

.

 

 

Champagne Pierre Paillard

Bouzy Grand Cru

Pierre Paillad

Vinhuset Pierre Paillard ligger beläget i Bouzy Grand Cru i Montage de Reims och tillhör en av dom 17 Grand cru byarna i champagne. Här köpte Antoine sina första vingårdar 1768. Idag drivs verksamheten av 9e generationen Quintin och hans bror Antoine och är den 4e generationen att producera sin egna champagne från början till slut. Till skillnad från majoriteten av vinmakarna Bouzy har Paillard ca 40% av sina odlingar planterade med Chardonnay och resterande med den betydligt mer förkromande Pinot Noir. Bouzy är en av dom byarna i Montage de Reims som erbjuder fylligare champagner med stor generositet och rondör, delvis på grund av Pinot Noir dominerande viner med och också på grund av sin något varmare exponering (syd sluttning). Dock präglas vinerna med fin struktur med tanke på sin högre höjd över havet ca 280m som skänker en viss svalka till vinerna till skillnad från  ingårdarna som ligger närmare Marne-floden. Här ligger den stora utmaningen inte i att nå optimal mognad utan att hitta rätt balans mellan kraft och elegans. Hos Paillard skördas varje vingård individuellt vid rätt tillfälle för att sedan vinifieras för sig på rostfria ståltankar, därefter görs blandningen från dom olika lotterna innan man buteljerar för en andra jäsning på flaska. På Paillard tillverkar man även en liten andel stilla vin Couteaux Champenois, både rött och vitt från gamla vingårdar planterade 1970 Pinot 1960 Chardonnay. Fat och betong ägg för rotation av fällning. Man jobbar helt enligt ekologiska principer utan kemiska bekämpningsmedel och utan att på något vis manipulera viner. 

Pierre Paillard Climatwines


Les Mottelettes 

Detta är familjen Paillard Blanc de Blancs och kommer uteslutande från vingården Mottelettes i Bouzy. Här är topp jorden något ytligare ( ca 30-50 cm ) och vin-rakornas rötter får lättare kontakt men den mineraliska berggrunden och och det övre lagret av kalksten som ger vinet sin accentuerade mineralet. Vinrankorna planterades 1960 och kommer från sticklingar av chardonnay som går tillbaka i generationer. Jäsning sker på ståltank för att sedan ligga ytterligare 60 månader på flaska i kontakt med jästen innan degorgering. 


Les Maillerettes

Champagnen gör på endast Pinot Noir och kommer från en enskild vingård vars namn viner bär och ligger i by Bouzy. Pinot stockarna planterades 1970 enligt Selection Massal och är den traditionella pinot klonen som går tillbaka i generationer. Här är jordmånen betydliga tyngre men större andel lera och djupare vilket lämpar sig för Pinot Noir och på somliga platser så djup som 5m. Till skillnad från Les Mottelettes som görs på chardonnay och speglar mer elegans så är detta vin betydligt fylligare och erbjuder mer kraft och klassisk Bouzy karaktär. Jäsning sker på ståltank för att sedan ligga ytterligare 60 månader på flaska i kontakt med jästen innan degorgering. 


Les Terres Roses 

Denna rosé görs på chardonnay med en liten andel rött vin från Bouzy Rouge som kommer från samma vingårdar man utvinner druvorna till Coteaux Champenois. Vingårdar planterade 1970 i Bouzy. Jäsning på ståltank och därefter 48 månader på jästfällning. Basen i vinet består till 80% av en och samma årgång. 


climat wines

Med Terroir i fokus och med visionen att kunna dela med oss av viner som ger uttryck för just sin specifika plats, klimat och kultur, detta är Climat Wines.

Telefon

Benjamin Hill: +46 739 48 05 66
Avelino Montes: +46 768 67 43 70

Connect

20 år eller äldre?

För att besöka denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre.